fredag 13 augusti 2010

Hannas väska är klar!


Nu är den klar, väskan jag pysslat med de senaste veckorna. Jag är väldigt nöjd och hoppas att Hanna också kommer att bli det.


Giraphe har slutfört ännu ett projekt och det här har varit RIKTIGT roligt!


Jag har fodrat väskan med ett ljusrosa linnetyg. Jag tycker om linne och det är ganska stabilt. Rosa valde jag för att Hanna som ska ha väskan ville ha mycket rosa, och fodret stärker rosa som helhetsintryck. Dessutom är det bra att ha en ljus färg inuti en sån här väska. Saker och ting har en benägenhet att försvinna i stora väskor, i alla fall i mina, och om färgen är ljus blir det lite lättare att hitta det man söker. Och - det bästa av allt:

Jag har sytt fodret helt själv! Jaja, tänker ni som läser, vad är det med det då? Jo, tidigare har jag gjort klart hela väskan, tagit med den hem till mamma, och sedan har hon fodrat den. Kanske inte helt okej av en för övrigt ganska välfungerande och kapabel Giraphe så nu har jag köpt mig en helt egen symaskin och ska lära mig att sy. Invigde den idag med att sy fodret till Hannas väska och det gick riktigt bra! Lite mysko mätning av bottenplattan kanske och det går mycket lättare att sy om man trär maskinen rätt men så snart det var löst så gick det som tåget!

Ikväll ska Hanna få väskan!

13 kommentarer:

 1. wow så fin väskan blev. Och grattis till att fixat fodret. det är säkert svårt.
  Vad glad hon ska bli som ska ha väskan.
  ~marita~

  SvaraRadera
 2. Vad snygg väskan blev. Kul att du fixade fodret själv, det ger dig styrka att sy fler. Grattis.
  Jag tror att Hanna blir jätteglad över väskan.

  Birgit

  SvaraRadera
 3. Supersnygg väska!Det är så läckert med blom-raden!Och så bra gjort av dig att fixa fodret själv.Lycka till med att fortsätta att bekanta dig med symaskinen!Du komer säkert att få god användning av den vid många tillfällen.
  Såg förresten att du och jag har bloggat ungefär lika länge (eller lika kort tid, hur man nu vill se det).Jag startade också i maj i år.Det är verkligen roligt - man hittar så myckiet inspiration hos en massa andra bloggare med samma intresse.Och förhoppningsvis kan man sprida lite glädje och inspiration också.
  Ha en fin helg!
  Maria

  SvaraRadera
 4. Hej igen!
  Nu måste jag be om ursäkt!Jag förväxlade dig med "Fijaffa" (ni "är" ju båda giraffer) - det är hon som har bloggat lika länge som jag.Sorry!Men jag gillar fortfarande din blogg!
  Maria

  SvaraRadera
 5. Så fin den e! Gillar verkligen den gröna kanten :-)

  SvaraRadera
 6. Hej!ag hittade din blogg då jag letade efter bilder på filtar i mormorsrutor. Och jag måste säga att jag tycker din är mycket, mycket fin! Härlig komposition i läckra färger. Ja, jag blir inte så lite inspirerad! Tack!
  (Och ja, väskan är också jättefin!)

  SvaraRadera
 7. Mycket fin! Gillar blommorna!

  SvaraRadera
 8. Tack alla! Mottagaren (mottagerskan?) blev glad och nöjd.

  SvaraRadera
 9. Väska blev verkligen jättefin. Underbara färger. Gulligt med blomranden! Jag håller med om att det är bra med ljust foder (som du lyckats med), för att kunna hitta alla saker.

  SvaraRadera
 10. Vilken fin väska!
  Helena

  SvaraRadera
 11. Wow, vilken fin väska! Underbara färger och blommorna sen... jag säger som de säger i barnprogrammet Dora: Yum, yum, delicious!

  SvaraRadera
 12. Åh vilken fin väska!! Finns det mönster på den nånstans säger hon som försöker lära sig att virka lite mera.Mycket fina färger!!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 13. Fantastiskt fin väska! En sån här ska jag prova mig på till min kollega som fyller 65 snart!
  Anna

  SvaraRadera